ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
19 Ιαν

Με ιδιαίτερη χαρά, η Αρχειοθήκη ανακοινώνει την είσοδο της EOS Capital Partners στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Η επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Αρχειοθήκη, που οφείλεται στην συνεχή ανάπτυξή της από την ίδρυσή της το 2006 καθώς και στην ετήσια αύξηση πωλήσεων τα τελευταία 5 χρόνια.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε παρακάτω το Δελτίο Τύπου:

Επένδυση από την EOS Capital Partners στην Αρχειοθήκη Α.Ε.

H εταιρεία EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε. (“EOS”), αποκλειστικός διαχειριστής του EOS Hellenic Renaissance Fund (“Fund”) με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη, ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκτη επένδυση του Fund στην εταιρεία Αρχειοθήκη Α.Ε., η οποία αποτελεί την κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στον τομέα της ψηφιοποίησης, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης και φύλαξης ηλεκτρονικού και φυσικού αρχείου. Η επένδυση αυτή ύψους €6 εκ. πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και αγοράς υφιστάμενων μετοχών και πλέον το Fund κατέχει μειοψηφική συμμετοχή.

Σχετικά με την Αρχειοθήκη Α.Ε.

Η Αρχειοθήκη ιδρύθηκε το 2006 από τον κ. Περικλή Αργυρό και τον κ. Ανδρέα Παπαδάκη.  Σήμερα η Αρχειοθήκη είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα διαθέτοντας πλατφόρμα ψηφιακού μετασχηματισμού με λύσεις και υπηρεσίες ψηφιακής και φυσικής διαχείρισης εγγράφων, πληροφορίας και data logistics. Mε 300 και πλέον πελάτες τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο Τομέα, η εταιρεία έχει επτά υπερσύγχρονα κέντρα διαχείρισης αρχείου (συνολικά 25.000 τ.μ.), ενώ οι 250 εξειδικευμένοι τεχνικοί της εταιρείας ψηφιοποιούν περισσότερες από 100.000.000 σελίδες ετησίως, δημιουργώντας ψηφιακά έγγραφα αλλά και δομημένη πληροφορία.

Προσθέτοντας αξία στις υπηρεσίες της, η Αρχειοθήκη αναπτύσσει in-house λύσεις, πάντοτε στον τομέα της διαχείρισης της πληροφορίας, με εσωτερικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, το οποίο αποτελείται από μηχανικούς εξειδικευμένους σε Τεχνητή Νοημοσύνη και σε τεχνολογία Blockchain. Οι λύσεις αυτές ενσωματώνονται στα έργα που αναλαμβάνει η Αρχειοθήκη ή προσφέρονται on demand για ειδικές απαιτήσεις των πελατών της εταιρείας. Επιπρόσθετα, η Αρχειοθήκη έχει συνάψει διεθνείς συνεργασίες και αντιπροσωπεύει αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού, όπως με την ELO Digital Office, η οποία παρέχει την διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα διαχείρισης εγγράφων και περιεχομένου ELO, ή με την DFΙΝ, leader στην παγκόσμια αγορά σε υπηρεσίες Virtual Data Room (VDR) και ανονυμοποίησης εγγράφων. Μέσω των συνεργασιών της, η εταιρεία έχει φέρει στην Ελλάδα τεχνολογίες αιχμής στην ηλεκτρονική ανάκτηση και διαχείριση της εμπιστευτικής πληροφορίας.

Σε ότι αφορά την οικονομική της πορεία, η Αρχειοθήκη τα τελευταία χρόνια πέτυχε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης με εντυπωσιακά αποτελέσματα και υψηλή κερδοφορία. Το 2021, η Διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα προσεγγίσουν τα €10 εκ. με κερδοφορία EBITDA περίπου €2,5 εκ. και σχεδόν μηδενικό καθαρό δανεισμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 5 χρόνια η Εταιρεία πέτυχε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πωλήσεων πάνω από 20%.

Σχετικά με την EOS

H EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε. με υπό διαχείριση κεφαλαία ύψους €150 εκ. περίπου (EOS Hellenic Renaissance Fund – “EHRF”), εστιάζει σε αναπτυξιακές επενδύσεις σε υγιείς μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ακρογωνιαίος λίθος για τη δημιουργία του EHRF, ήταν η συμμετοχή του στο πρόγραμμα Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση της εξέλιξης του τομέα κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών στην Ελλάδα.


Κοινοποίηση:
Μετάβαση στο περιεχόμενο